fot.autor mari
Gołąbki bez zawijania
Składniki:
mięso mielone 1kg
kapusta biała 1kg
ryż 250g
kasza manna 3 łyżki
cebula 1 sztuka
jajka 3 sztuki
pieprz
sól
bulion 1 szklanka
przecier pomidorowy 1/3 szklanki
mąka
olej
Wykonanie:
Ryż ugotować.
Kapustę poszatkować,posolić,odstawić.Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Do dużej miski wrzucić mięso,odciśniętą kapustę,przestudzony ryż,cebulkę,kaszę manną,jajka i przyprawy.Całość dokładnie wymieszać.Z masy uformować owalne kule i obtoczyć je w mące,Na rozgrzanym oleju obsmażyć każdą porcję.Zarumienione gołąbki przełożyć do garnka,poukładać ściśle,zalać bulionem i gotować przez 30min.pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy i ponownie zagotować.
Smacznego:)
mari
Składniki:
mięso mielone 1kg
kapusta biała 1kg
ryż 250g
kasza manna 3 łyżki
cebula 1 sztuka
jajka 3 sztuki
pieprz
sól
bulion 1 szklanka
przecier pomidorowy 1/3 szklanki
mąka
olej
Wykonanie:
Ryż ugotować.
Kapustę poszatkować,posolić,odstawić.Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Do dużej miski wrzucić mięso,odciśniętą kapustę,przestudzony ryż,cebulkę,kaszę manną,jajka i przyprawy.Całość dokładnie wymieszać.Z masy uformować owalne kule i obtoczyć je w mące,Na rozgrzanym oleju obsmażyć każdą porcję.Zarumienione gołąbki przełożyć do garnka,poukładać ściśle,zalać bulionem i gotować przez 30min.pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy i ponownie zagotować.
Smacznego:)
mari
Zapraszam na "Spotkanie HandMadowe", więcej info na http://handmadebizutki-karolcia.blogspot.com/2011/08/zapraszam-na-zlotspotkanie-osob.html
OdpowiedzUsuńDziękuję za zaproszenie:)
OdpowiedzUsuń