fot.autor mari
Pstrąg pieczony w folii
aluminiowej
Składniki:
*2 pstrągi
*1/2cytryny
*2ząbki czosnku
*sól
*pieprz
*masło
*kilka gałązek koperku
Wykonanie:
Na foli aluminiowej ułożyć wypatroszonego i umytego pstrąga.
Oprószyć solą i pieprzem w środku i na zewnątrz.
Do środka nałożyć po ząbku zmiażdżonego czosnku,
kilka plasterków cytryny
i gałązki koperku
oraz małe kawałki masła.
Dokładnie zawinąć rybę w folię.
Przełożyć na blachę
i piec w piekarniku w 180C przez 20-25 min.
Pod koniec pieczenia można odchylić folię i lekko zarumienić.
Smacznego:)
fot.autor mari
Pstrąg z dodatkami
fot.autor mari
Pstrąg
fot.autor mari
Piękne słoneczko dzisiaj świeciło.
Zdjęcie ze spaceru.
Ps.Zapraszam na moje Candy niespodziankę:)
mari
Dziękuję za zapisanie się na moje candy i życze powodzonka w losowaniu!papa
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo:)
Usuń