fot.autor mari
Deser tęczowy
Składniki:
*2 galaretki o ulubionych smakach
np: truskawkowa i agrestowa
*2 x 350 ml wody do rozpuszczenia każdej galaretki
*400 g serka homogenizowanego waniliowego
*3 ½ łyżki żelatyny
*¼ szklanki gorącego mleka
Przygotować 2 miseczki
i w każdej rozpuścić jedną galaretkę w gorącej wodzie.
Odstawić do wystudzenia.
W gorącym mleku rozpuścić żelatynę,
ostudzić i połączyć z serkiem.
Uwaga: szybko tężeje jak stygnie:)
Przygotować pucharki lub szklaneczki
wlać do każdego wlać na dno trochę zielonej galaretki,
włożyć do lodówki,
aby galaretka szybka stężała.
Gdy galaretka zrobi się sztywna
wylać na nią serek waniliowy
i włożyć ponownie do lodówki.
Wylać resztę galaretki a na wierzch
i wyłożyć owoce.
Włożyć do lodówki.
Smacznego!
fot.autor mari
Deser tęczowy
Oryginalny przepis znajdziecie tu
Zapraszam na moje
Candy rocznicowe u mari
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz