fot.autor mari
Letni bigosik z młodej kapusty.
Letni bigosik z młodej kapusty to szybkie i smaczne danie.
Można serwować je na obiad z ziemniaczkami lub jako ciepłą kolację z dodatkiem pieczywa.
Wykonanie jest proste i łatwe.
Składniki:
główka młodej kapusty
marchewka 1szt.
pietruszka 1szt.
kiełbasa 1/2kg
koncentrat pomidorowy 1łyżka
pieprz
sól
majeranek
koperek
natka pietruszki
Wykonanie:
Można serwować je na obiad z ziemniaczkami lub jako ciepłą kolację z dodatkiem pieczywa.
Wykonanie jest proste i łatwe.
Składniki:
główka młodej kapusty
marchewka 1szt.
pietruszka 1szt.
kiełbasa 1/2kg
koncentrat pomidorowy 1łyżka
pieprz
sól
majeranek
koperek
natka pietruszki
Wykonanie:
Umytą główkę kapusty pokroić na ćwiartki i drobno poszatkować.Wrzucić do garnka z osoloną wodą,dodać startą na tarce marchew i pietruszkę i razem ugotować do miękkości.
W tym czasie kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.
Miękką kapustę odcedzić,dodać kiełbasę,doprawić majerankiem,pieprzem,dodać natkę pietruszki,koperek oraz koncentrat pomidorowy.
Całość wymieszać i zagotować.
Podawać na ciepło.
W tym czasie kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.
Miękką kapustę odcedzić,dodać kiełbasę,doprawić majerankiem,pieprzem,dodać natkę pietruszki,koperek oraz koncentrat pomidorowy.
Całość wymieszać i zagotować.
Podawać na ciepło.
Smacznego:)
fot.autor mari
Letni bigosik z młodej kapusty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz