fot.autor mari
Ciasto pełne śliwek
Składniki:
jajka 6 sztuk
olej 6 łyżek
mąka pszenna 1 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1 szklanka
sól szczypta
skórka otarta z 1 cytryny
Dodatkowe składniki:
śliwki 40-50dkg
wiórki kokosowe
Wykonanie:
Składniki:
jajka 6 sztuk
olej 6 łyżek
mąka pszenna 1 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1 szklanka
sól szczypta
skórka otarta z 1 cytryny
Dodatkowe składniki:
śliwki 40-50dkg
wiórki kokosowe
Wykonanie:
Jajka i cukier zmiksować.Dodać olej i skórkę z cytryny oraz odrobinę soli.Mąkę przesiać ,połączyć z proszkiem do pieczenia ,dodać do masy.
Ciasto wylać na blachę ,posypać wiórkami kokosowymi.Na wierzch ułożyć połówki śliwek.
Ciasto piec w temperaturze 180 C przez
ok.1 godzinę.Obserwować wierzch ciasta,bo szybko się rumieni,można go przykryć kawałkiem papieru do pieczenia.
Ciasto wylać na blachę ,posypać wiórkami kokosowymi.Na wierzch ułożyć połówki śliwek.
Ciasto piec w temperaturze 180 C przez
ok.1 godzinę.Obserwować wierzch ciasta,bo szybko się rumieni,można go przykryć kawałkiem papieru do pieczenia.
Smacznego:)
Przepis pochodzi ze strony
mari
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz