Kokardki w szpinaku
fot.autor mari
Kokardki w szpinaku
Składniki:
mari
Składniki:
- makaron kokardki
- szpinak w liściach mrożony 400g
- pieczarki 30dkg
- cebula 1 sztuka
- czosnek 2 ząbki
- masło 2 łyżki
- sól
- pieprz
- magii
- ziarenka smaku
Wykonanie:
Do garnka wrzucić masło i pokrojoną w kostkę cebulę,zeszklić .Obrać i pokroić w plasterki pieczarki,wrzucić do cebuli,dodać zamrożony szpinak i dusić przez chwilę,do odparowania nadmiaru wody.Doprawić przyprawami i czosnkiem.Osobno ugotować makaron i odcedzić.Kokardki makaronowe wrzucić do szpinaku i wymieszać.
Smacznego:)
Do garnka wrzucić masło i pokrojoną w kostkę cebulę,zeszklić .Obrać i pokroić w plasterki pieczarki,wrzucić do cebuli,dodać zamrożony szpinak i dusić przez chwilę,do odparowania nadmiaru wody.Doprawić przyprawami i czosnkiem.Osobno ugotować makaron i odcedzić.Kokardki makaronowe wrzucić do szpinaku i wymieszać.
Smacznego:)
mari
muszę spróbować zrobić te kokardki twoje.może akurat mi podpasują.pozdrawiam
OdpowiedzUsuńkoniecznie napisz czy Ci posmakowały,bo ja je uwielbiam.pozdrawiam
Usuń