Róża
Tylko tyle zostało z mojego pięknego bukietu róż ,
który dostałam z okazji rocznicy ślubu.
Pięknie zasuszone małe główki kwiatów zdobią moją szafkę.
Tylko tyle zostało z mojego pięknego bukietu róż ,
który dostałam z okazji rocznicy ślubu.
Pięknie zasuszone małe główki kwiatów zdobią moją szafkę.
fot.autor mari
fot.autor mari
Schab w sosie grzybowym
Składniki:
fot.autor mariSkładniki:
- schab bez kości
- olej
- mąka do obtoczenia
- sól
- pieprz
- pieczarki 40-50 dag
- bulion 1 szklanka
- masło 2 łyżki
- mąka 2 łyżki
- cebula 1 sztuka
- śmietana
Schab w sosie grzybowym
Wykonanie:
Umyty schab podzielić na kotlety.
Mięso zbić tłuczkiem,przyprawić solą i pieprzem,
a następnie odstawić w chłodne miejsce.
Grzyby oczyścić i pokroić na kawałki.
Cebulę obrać i pokroić w ósemki.
Zalać grzyby i cebulę bulionem,gotować aż do miękkości.
Mięso panierować w mące,
następnie smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Z mąki i masła zrobić białą zasmażkę,
dodać do wywaru grzybowego i wymieszać,
zagotować.
Gdy sos zgęstnieje dodać śmietanę oraz przyprawy.
Gotowe kotlety przełożyć do rondla z sosem i razem dusić kilka minut.
fot.autor mariWykonanie:
Umyty schab podzielić na kotlety.
Mięso zbić tłuczkiem,przyprawić solą i pieprzem,
a następnie odstawić w chłodne miejsce.
Grzyby oczyścić i pokroić na kawałki.
Cebulę obrać i pokroić w ósemki.
Zalać grzyby i cebulę bulionem,gotować aż do miękkości.
Mięso panierować w mące,
następnie smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Z mąki i masła zrobić białą zasmażkę,
dodać do wywaru grzybowego i wymieszać,
zagotować.
Gdy sos zgęstnieje dodać śmietanę oraz przyprawy.
Gotowe kotlety przełożyć do rondla z sosem i razem dusić kilka minut.
Kotlety ze schabu
PS.Przepis pochodzi z " Inspiracji na talerzu"
mari
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz