Niebiański sernik
Składniki:
fot.autor mariSkładniki:
- 900g twarogu (np wiaderko)
- 2/3 szklanki cukru
- kilka kropli aromatu migdałowego
- 2 całe jajka
- 3 białka
Wykonanie:
Mikserem ubić ser z dodatkiem cukru i aromatu migdałowego.
Dalej miksując dodawać całe jajka po jednym,
a następnie stopniowo białka.
Gotowa masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasto piec 1 godzinę w 165C.
Po wystudzeniu schłodzić w lodówce przez4 godziny.
Smacznego:)
fot.autor mariMikserem ubić ser z dodatkiem cukru i aromatu migdałowego.
Dalej miksując dodawać całe jajka po jednym,
a następnie stopniowo białka.
Gotowa masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasto piec 1 godzinę w 165C.
Po wystudzeniu schłodzić w lodówce przez4 godziny.
Smacznego:)
Delikaty i bosko rozpływający się w buzi sernik
upiekłam według przepisu
Niebiański sernik
W mojej wersji sernik jest bez spodu.
fot.autor mariupiekłam według przepisu
Niebiański sernik
W mojej wersji sernik jest bez spodu.
Niebiański sernik jak wulkan
mari
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz