fot.autor mari
Wiosenny szczypiorek
fot.autor mari
Surówka z ogórków kiszonych
Składniki:
*ogórki kiszone
*cebula
*pieprz
*olej
Wykonanie:
Ogórki kiszone pokroić w półplasterki.
Przełożyć do miski.
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę,
dołożyć do ogórków.
Doprawić pieprzem i oliwą.
Dokładnie wymieszać.
Smacznego:)
Źródło:Przepis pochodzi z domowych zapisków
mari
o, moja ulubiona surówka! :) ja jeszcze na samym początku (tuż po pokrojeniu ogórków) dodaję odrobinę cukru (z pół łyżeczki) albo miodu (łyżkę). i zostawiam w spokoju na ok. minutę. fajnie smaki się wtedy równoważą.
OdpowiedzUsuńTakiej wersji jeszcze nie próbowałam.Jestem ciekawa połączenia tych smaków.Jak skosztuję to napiszę Ci Kasiu czy mi odpowiada.
Usuń