fot.autor mari
Zakwas żytni dzień 4
godz.8 :00
100g mieszanki z dnia poprzedniego czyli 3
(resztę wyrzucam)
100g mąki żytniej razowej
100g wody przegotowanej ,ostudzonej
Wyrzucić nadmiar zakwasu,
dodać wszystkie składniki,
dokładnie wymieszać,
przykryć folią spożywczą
(gaza dla ozdoby)
odstawić na 12 godz. w temp.24-27 C.
godz.20: 00
100g mieszanki z rana
(resztę wyrzucam)
100g mąki żytniej razowej
100g wody przegotowanej ,ostudzonej
Wyrzucić nadmiar zakwasu,
dodać wszystkie składniki,
dokładnie wymieszać,
przykryć folią spożywczą
(gaza dla ozdoby)
odstawić na 12 godz. w temp.24-27 C.
Ps.oryginalny przepis u Liski
mari
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz