fot.autor mari
Gulasz z żołądków drobiowych
Składniki:
*0,50dag żołądków drobiowych
*1 pęczek koperku
*100g śmietany 18%
*2 płaskie łyżki mąki
*2 marchewki
*1 cebula
*2-3 ząbki czosnku
*1 liść laurowy
*2-3 ziela angielskie
*przyprawa Delikat naturalny
*sól
*pieprz
Wykonanie:
Mięso pokroić na cienkie paski,
wrzucić na rozgrzany olej na patelni.
Dodać przyprawy i warzywa.
Dusić pod przykryciem.
Pod koniec gotowania dodać
rozrobioną mąkę za śmietaną i odrobiną wywaru z mięsa.
Następnie wrzucić posiekany koperek.
Całość zagotować.
Smacznego:)
PS przepis pochodzi z domowych zapisków.
fot.autor mari
Gulasz z żołądków drobiowych
mari
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz